TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE

          Pe lângă proaspătul director general, Claudiu Pintican, Teatrul Municipal băimărean are șefi noi la fiecare dintre cele trei secții. Astfel, Secția Dramă este condusă de actorul lect. dr. Liviu Topuzu, Secția Revistă - de compozitorul prof. Călin Ionce, iar Secția Păpuși - de scenograful Aurel Cucu, fostul director al Teatrului de Păpuși.

   Și trupele celor trei secții s-au înnoit, primind nume: cea a Secției Dramă poartă numele regretatului actor Ion Săsăran, trupa Secției Păpuși se cheamă „Mititelu”, iar la Secția Revistă lucrează ”.

    Noutățile nu sunt, însă, doar de ordin administrativ, ci și artistic. Astfel, după deschiderea de stagiune la Secția Păpuși cu spectacolul „Degețica” și la Secția Dramă cu „Cenușăreasa”, pe 4 noiembrie este prevăzută să aibă loc deschiderea Secției Revistă cu premiera spectacolului „Bibici și Mitici”, în regia Marcelei Țimiraș, una dintre cele mai bune regizoare de gen din țară.

  Din distribuție, la premieră vor face parte și cunoscuții actori Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Premiera va avea loc în cadrul unui minifestival de teatru de revistă (1-4 noiembrie), prilejuit de deschiderea noii Secții de Revistă, dar și de aniversarea a 140 de ani de la primul spectacol de revistă susținut în România.  

   La Secția Dramă, pe lângă reluarea unor spectacole mai vechi („Butoiul cu praf și pulbere”, „Dineu cu proști”, „Și mâine e o zi”, „Călătorie la capătul unei duminici”, „D”™ale carnavalului”), deschiderea de stagiune propriu-zisă va avea loc cu Săptămâna Caragiale (2-9 decembrie). Anul Caragiale va fi, astfel, sărbătorit și în Baia Mare, timp de o săptămână urmând să fie jucat zilnic câte un spectacol pe texte ale acestui dramaturg.

   În acel interval, Teatrul Municipal va avea două premiere: cu spectacolul „Năpasta”, respectiv cu „O scrisoare pierdută”. Cu această ocazie, directorul general Claudiu Pintican intenționează să dea în circulație primele abonamente destinate iubitorilor de teatru.

Scris de Anca Goja

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova