Proiectul „Practică teatrală în regiunile Centru și Nord-vest"

Iulian Săsăran în -„Locuiesc în sensul giratoriu”

Teatrul Hoțul de Timp-„Locuiesc în sensul giratoriu”

Proiectul „Practică teatrală în regiunile Centru și Nord-vest", derulat de Teatrul 74 din Târgu Mureș împreună cu Universitatea de Arte, și cofinanțat cu 840.000 de euro din Fondul Social European, ar urma să se încheie zilele acestea.

Directorul Teatrului 74, Theodor Marton, a declarat că, din păcate,   aproape 50% din sumă a întârziat cu circa 7 luni, însă speră ca în cel mult 2 săptămâni acest neajuns să se rezolve.

Managerul de proiect Andrei Gherghe a precizat că este vorba de etapa a doua și ultima a proiectului, care a început cu 2 ani în urmă, și în urma căruia s-au format 12 trupe de teatru.

Acestea își  vor prezenta spectacolele în următoarele trei zile în sălile  Teatrului Ariel, la sala Studio a UAT,  la Casa de Cultură „M. Eminescu" și la Teatrul Scena din  Tg.Mureș.

Juriul este format din directori de teatre și de festivaluri teatrale. Aceștia vor recruta cei mai talentați tineri, iar cele mai bune trei spectacole vor fi prezentate în această vară la Festivalul internațional de teatru de la Sibiu.

Directorul Teatrului 74, Theodor Marton a mai spus că acest proiect are și menirea de a ajuta tinerii actori, regizori și scenografi  să își găsească locuri de muncă după absolvire.

Valeriu Russu

 

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova