UNIVERSITATEA DE ARTE TÎRGU MUREȘ

      Lansare de carte-UAT Tîrgu Mureș

    În data de 25 aprilie 2014, in foaierul Universității de Arte  Tîrgu Mureș, a avut loc o lansare de carte. ASOCIAȚIA CULTURALA "ION SĂSĂRAN" a sponsorizat apariția lucrării de specialitate "Expresivitatea cuvântului scenic"-autor Cristinela Olăreanu Pădure. Evenimentul a fost onorat de către profesori ai Universității, studenți și invitați din toate domeniile artei.

  Cu această ocazie s-au evocat personalitățile care au marcat destinul profesional al autoarei cărții, Cristinela Olăreanu Pădure. Au fost amintiți profesorii Călin Florian, Serafim Duicu și nu în ultimul rând Ion Săsăran. A fost momentul în care actrița Elena Purea Todoran, vicepreședinta  ASOCIAÈšIEI CULTURALE “ION SĂSĂRAN” a făcut o scurtă prezentare a A.C.I.S.:

   "Asociația Culturală Ion Săsăran a luat ființă la începutul anului 2010 din dorința familiei și a prietenilor apropiați, de a omagia și a păstra vie amintirea celui care a fost actorul, regizorul și profesorul ION SĂSĂRAN. Printre acțiunile desfășurate în acești ani, ținem să remarcăm Premiile acordate în domeniul teatrului unor tineri actori și interpreți. În ultimele 3 ediții ale FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU ATELIER de la Baia Mare, Asociația Culturală Ion Săsăran a acordat câte doua premii pentru cei mai buni tineri actori din Festival. Câștigătorii premiilor Asociației Culturale "Ion Săsăran" devin automat MEMBRI de ONOARE ai A.C.I.S. si le alocăm o pagină de prezentare pe site-ul Asociației. Incepând cu anul 2013, Asociația a devenit partener în organizarea Festivalului concurs de teatru scolar “Ion Săsăran” din Săsar-Maramureș. La fiecare Ediție, Asociația îi premiază pe cei mai buni elevi -interpreți cu cele două premii instituite cu acest prilej.

     Dorim ca astăzi să păstrăm tradiția de a evidenția și premia excelența. Asociația Culturală „ION SĂSĂRAN” acordă în semn de omagiu adus actorului și profesorului ION SĂSĂRAN, un premiu de excelență unui actor masterand pentru activitatea din această stagiune la Teatrul Studio din cadrul UAT. Sperăm ca acest premiu să fie, un îndemn, o recunoaștere, un start spre o meserie extrem de grea, dură dar și fascinantă! Totodată premiantul devine MEMBRU DE ONOARE al Asociatie. Numele premiantului este: ALEXANDRU CAZAN"

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova