Teatrul Scena și Asociația Culturală "Ion Săsăran"

“Tu cum te înțelegi cu părinții, cu profesorii, cu oamenii mai în vârsta în general? “

     Sunt întrebări pe care le propune spectacolul “Prof”, de Jean-Pierre Dopaghe, care va avea premiera miercuri, 30 mai, ora 20, la Teatrul Scena din Bastionul Croitorilor.
     Regia spectacolului este semnată de Radu Olăreanu, iar protagonistul spectacolului este studentul  din anul III actorie, Iulian Săsăran.

    “Textul lui Jean-Pierre Dopaghe este unul extrem de interesant și de actual care vorbește despre profesori, elevi, învățământ, despre relația destul de dificilă și defectuoasă uneori între profesor și elevi. Vorbește despre o generație întreagă de tineri inadaptabili, care cred că pot face orice, că totul e permis. Piesa transpune dificultățile cu care profesorii își împlinesc până la urmă profesia. E un profesor care, neascultat fiind de elevi, înnebunit de rutina de zi cu zi pur și simplu își împușcă elevii. Este arestat, judecat și condamnt la închisoare pe viață. I se pune la dispoziție în închisoare un profesor de actorie care îl învață dicție, lucruri care țin de arta actorului. Este trimis apoi să-și joace povestea în fiecare seară pe o scenă de teatru. Povestea lui se transformă într-un spectacol”, a declarat Radu Olăreanu. “Așa profesorul se transformă în actor, este plătit, este dus de la închisoare la sala de spectacol, și cum spune chiar el, câștigă într-o seară cât ar fi câștigat ca profesor într-o lună”, a completat regizorul spectacolului.

Alin Zaharie
Zi de Zi

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova