TEATRUL NAȚIONAL TÎRGU MUREȘ

Teatrul Național în prag de colaps. Veniți la spectacole pentru a salva teatrul!

Teatrul Național din Târgu-Mureș se confruntă cu grave probleme financiare, dar conducerea instituției speră că noile spectacole să atragă din nou publicul mureșean în sala de spectacole. Cumpărând bilete și abonamente, mureșenii își pot salva teatrul din colaps.


Teatrul Național mureșean, unul dintre simbolurile orașului, traversează în această perioadă o gravă criză. Cei trei ani în care instituția n-a avut un management stabil, la care s-au adăugat lucrările de reabilitare a clădirii, nefinalizate nici până în prezent, precum și lucrările din Piața Teatrului, care au îngreunat accesul publicului la spectacole au adus Teatrul Național în pragul colapsului. Noua conducere încearcă însă să revitalizeze acest teatru și să redea publicului mureșean bucuria de-a viziona spectacole reușite.

Stagiunea 2011-2012 va începe joi, 22 septembrie cu spectacolul "N-am bani, nu plătesc", o comedie scrisă de Dario Fo și regizată de Marius Oltean. Acest spectacol este primul dintr-un șir de patru premiere, pe care Teatrul Național le va găzdui în acest an.

Astfel, până la finalul acestui an, mureșenii vor putea vedea spectacolele "O zi din viața lui Nicolae Ceaușescu", în regia lui Ștefan Iordănescu, "Căsătoria" de Gogol, în regia lui Imamutdinov Tofan Rifovitch, regizor invitat din Rusia, "Hieronymus Bosch", în regia lui Nic Ularu. Teatrul Național nu i-a uitat nici pe melomanii mureșeni, pentru că aceștia se vor putea bucura și de  spectacolul de operă, "Bal Mascat" de Giuseppe Verdi, în regia lui Tamas Ascher. 

Actorii vor relua spectacole care au avut deja premiera, cum ar fi "Zorba Grecul", "Iunie", "Clinica amanților", "Scandal la operă", "Călătorie spre centrul pământului", "Aniversarea" și "Campionatul de improvizație".

Biletele la spectacole costă 20 de lei pentru premiere, 15 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii la restul spectacolelor.

Abonamentele vor fi valabile si la unul dintre spectacolele secției maghiare, subtitrare în limba română: "Platonov" în regia lui Zsolt Harsanyi, "Un cuplu de români amărâți vorbitori de polonă", regia Theodor Cristian Popescu și  "Îmblânzirea scorpiei", regia Sorin Militaru.

Abonamentele se pot achiziționa începând de mâine de la Agenția de Bilete din Palatul Culturii, între orele 12-00-17.30.

http://www.adevarul.ro/locale/targu-mures/Teatrul-National-Publicul-muresean-institutia_0_557344537.html  )

 

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova