TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE

      O noua editie a Festivalului International de Teatru "Atelier" s-a incheiat in aceasta seara, 18 iunie, la Municipalul din Baia Mare. Trupele invitate au reusit sa surprinda publicul cu spectacolele lor, mai ales ca au fost prezentate si doua piese de teatru in care s-a folosit tehnologie franceza 3D. Marele premiu al festivalului i-a revenit insa Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, pentru spectacolul "Oo!".

      Marele premiu al Festivalului International “Atelier” merge la Piatra Neamt, pentru spectacolul "Oo!", in regia lui Alexandru Dabija, prezentat de Teatrul Tineretului din orasul moldovean. Cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru "Atelier" s-a incheiat sambata seara, 18 iunie cu acordarea premiilor. Este cel mai vechi festival international de teatru din tara, iar din 2006 evenimentul este gazduit de Baia Mare.

      “Prima editie a Festivalului "Atelier" a avut loc in 1992, in Sfantu Gheorghe. E cel mai vechi festival international. Din 2006, de la editia a XIV-a, festivalul este gazduit de Baia Mare”, a declarat dramaturgul Radu Macrinici.

      Juriul festivalului din acest an a fost compus din Doru Mares, presedinte, Nicolae Weisz, Ion Ardeal Ieremia, Stefan Caraman si Claudiu Groza, care nu a acordat   niciun premiu Teatrului Municipal din Baia Mare. Marele castigator a fost spectacolul "Oo!" al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt.

     Directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, Liviu Timus, a multumit pentru premiu si a aratat ca trofeul "Atelier" este o mare onoare pentru trupa de teatru castigatoare.

„Acest spectacol are o viata extraordinara si e facut cu sufletul si daruirea intregii trupe de teatru. E o mare bucurie ca exista acest festival unic unde ne putem intalni”, a spus Liviu Timus.

     De asemenea, au fost acordate si cateva premii din partea unor fundatii si asociatii culturale. Asociatia Culturala "Ion Sasaran" a oferit premiul pentru cel mai bun tânăr actor lui Claudiu Ursache de la Teatrul Filotti din Braila, iar pentru cea mai buna tânără actrita, Andreei Gavriliu Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

     Fundatia "Acum" a dat premiul pentru muzica de scena lui Romulus Chiciuc pentru spectacolul “Finnphonia 5.0” al Teatrului din Helsinki (Finlanda).

Premiile Festivalului:
Premiul pentru cel mai bun recital actoricesc
Harsanyi Attila, pentru rolul Rudolf Hess din spectacolul "Decalogul dupa Hess", Compania de teatru Aradi Kamaraszinhaz si Baza Teatrala de la Zsambek;

Premiul pentru cel mai bun coregraf
Bozsik Yvette, pentru spectacolul "Playground", Teatrul Figura Studio din Gheorghieni;

Premiul pentru cel mai bun scenograf
Armand Richelet-Kleinberg pentru spectacolul "Tovarasul de drum", Teatrul de Marionete, Arad;

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar
Corina Cernea, pentru rolurile din spectacolul "Copilul acesta", Teatrul de Stat Oradea – Trupa ”Iosif Vulcan”;

Premiul pentru cel mai bun actor on rol secundar
Lovas Zoltan pentru rolul Madame din spectacolul "Cameristele", Compania de teatru Aradi Kamaraszinhaz si Baza Teatrala de la Zsambek;

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal
Liliana Ghita, pentru rolul Sladka Srebreva din spectacolul "Sufletul. Puncte de veghere", Teatrul ”Maria Filotti”, Braila;

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal
Botond Benedek, pentru rolul din spectacolul "Un cuplu de romani amarati vorbitori de polona, Teatrul National Targu Mures - Trupa ”Tompa Miklos”;

Premiul pentru cel mai bun regizor
Theodor Cristian Popescu, pentru spectacolul "Un cuplu de romani amarati vorbitori de polona, Teatrul National Targu Mures - Trupa ”Tompa Miklos”;
 
Premiul special al juriului
Spectacolul "Playground", regia Bozsik Yvette, Teatrul Figura Studio din Gheorghieni.

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova