TEATRUL NAȚIONAL TÎRGU MUREȘ

Călătorie spre centrul Pământului


Scenariu de Radu Dinulescu
după Jules Verne

Distribuția
Prof. Lidenbrock…………… COSTIN GĂVAZĂ
Axel (tânăr)…………………TIBERIU VASINIUC
Povestitorul (Axel)……… LUCHIAN PANTEA
Hans………….………………………… IULIAN PRAJA
Tânăra Graüben……… STANCA JABENIȚAN
Italianul……………………… STELIAN CHIȚACU

Regia tehnică: Stelian Chițacu, Sufleor: Dana Arțuche

Costume: GWENAELLE PICHERIT
Animația 3D și muzica originală: ARMAND RICHELET-KLEINBERG
Asistent de regie: Costin Găvază

Regia artistică: RADU DINULESCU

    Magia lui Jules Verne în 3D pe scena Teatrului Național
Aventură tridimensională la Teatrul Național din Târgu Mureș. Duminică, 8 mai a avut loc la Sala Mică a Teatrului Național premiera spectacolului “Călătorie spre Centrul Pământului”, o adaptare a cunoscutului roman al lui Jules Verne. Pentru prima dată în România și în Europa lumea teatrului interpune magia cinematografiei pe scenă cu un spectacol de teatru 3D.
Practic, între actori și spectator se montează un ecran, cei din urmă primind ochelari 3D pentru a viziona spectacolul. Scenariul a fost realizat de Radu Dinulescu, decorul este opera lui Armand Richelet-Kleinberg, creatorul muzicii originale și a animației 3D care inventează o lume nouă, intangibilă, dar cu aparență reală, pusă în valoare și prin costumele deosebite, realizate de Gwenaelle Picherit.
    Spectacolul îi are în distribuție pe actorii Costin Gavază, Tiberiu Vasiniuc, Luchian Pantea, Iulian Praja, Stanca Jabenițan și Stelian Chițacu. După premieră regizorul Radu Dinulescu s-a arătat încântat de felul în care spectacolul a fost primit de public. “Mă bucur foarte mult că apparent spectacolul are success, am văzut că publicul la sfârșit era în picioare și că aplauzele au fost destul de lungi, mă bucură pentru că este o experiență nouă pe teatru, practice suntem primii în lume care facem acest gen de spectacol și aveam ceva temeri la început dar văd că prinde foarte bine. Sper că se va juca de foarte multe ori pentru că merită publicul de aici un spectacol mai ciudat și mai aproape de tehnologiile actuale”, ne-a declarat acesta. Protagonistul principal al spectacolului, Costin Găvază, care  a avut și rolul de asistent de regie ne-a explicat că “magia imaginilor” nu știrbește din jocul actoricesc. “Este greu de jucat un astfel de spectacol. Problema este că imaginile sunt spectaculoase și fură ochiul spectatorului și dacă nu vi cu o interpretare foarte eleborată riști să devii servantul 3D-ului și atunci povestea cea mai grea a fost să tragem propriu-zis un film dintr-o singură dublă”, ne-a mărturisit acesta.

De: Sanda VIȚELAR
 Zi de Zi

        MEMBRI DE ONOARE

Aniversarea din 1995

Aniversarea din 1992

Secvențe din "Vassa Jeleznova"

"SUFLETE TARI" interviu

"Ne vom întoarce într-o zi..."

GENERAȚIA de AUR

Întâlnirea de la Tîrgu Mureș

Întâlnirea de la Craiova